Видео

ВАСКРС 2020
У част најрадоснијег хришћанског празника, Васкрса, ученици ОШ ''Бранко Радичевић'' из Бујановца и ОШ ''Вук С. Караџић'' из Левосоја, су вредно радили код куће, и припремили онлајн-изложбу васкршњих цртежа и шарених јаја. Са молитвеним жељама за обиље духовне радости, наде и благослова честитамо вам предстојећи Васкрс, празник који симболизује победу живота над смрћу. Проведите га у миру, вери и добром здрављу, и посветите га сећању на Спаситеља који нам је указао на пут радости и живота. Радујте се и веселите се, нека се у ове празничне дане небројено пута чује наш сверадосни древни поздрав: Христос Васкрсе! – Ваистину Васкрсе!
ДАН ШКОЛЕ
Због увођења ванредног стања изазваног корона вирусом и немогућности да на уобичајен начин обележе Дан школе, ученици и наставници ОШ “Вук С.Караџић”, су на један креативан и интересантан начин, организовали онлајн приредбу. Од почетне идеје да се интернет презентацијом обележи овај датум, успели смо да реализујемо оригиналну онлајн школску приредбу, уз ангажовање ученика у оквиру пројекта ''Једносменски рад'', а уз помоћ наставника Катарине Младеновић и Јоване Младеновић.
Млади математичари
Млади ученици ОШ “Вук Стефановић Караџић” из Левосоја заблистали су на Окружном такмичењу из математике одржаном у Врању, у конкуренцији 40 својих вршњака. Филип Симоновић, ученик 4. разреда заузео је друго место, а међу најбољима који су заслужили дипломе су његове другарице Петра Стојановић и Ања Атанасковић, као и друг Симеон Милошевић, сви из исте школе. Филипу је прво место измакло за само 4 поена, каже учитељица Марина Манасијевић, свакако најзаслужнија за успех својих ђака: -Разлог је само то што Филип прорачуне ради у глави и није их написао у поступку задатка, иначе би свакако освојио 1. место. Међутим, презадавољна сам резултатима својих ученика- каже учитељица Марина.
ОСТАНИ КОД КУЋЕ
Иако школе не раде , пројектне активности се несметано одвијају. Ученици наше школе су нашли начин сарађивања у виртуелном свету у борби против вируса. Хтели су да пруже подршку другима и договорили се да направе мотивациони видео. Снимили су своје поруке које је наставник информатике спојио у видео. Интернет и медији су ученике повезали на најлепши могући начин, показали су на делу како се развија пријатељство, хуманост, пажња и љубав.
СВЕТИ САВА
Ове године ђаци ОШ „Вук С. Караџић“ из Левосоја, због кризе настале због корона вируса, нису били у могућности да Савиндан прославе у својој школи. Ипак, то их није спречило да направе онлајн приредбу посвећену нашем Архиепископу, просветитељу и заштитнику свих школа, Светом Сави. Од почетне идеје да се интернет презентацијом ученичких ликовних и литерарних радова обележи овај датум, успели смо да реализујемо оригиналну онлајн школску приредбу, уз ангажовање ученика и наставника наше школе. Велики број ђака био је заинтересован да учествује у приредби и стигло је много креативних ликовних, литерарних и других радова. Неки од ученика су глумили, неки су отпевали химну, а неки су нам изрецитовали песме о Светом Сави. Честитку свим ученицима и радницима школе упутио је и директор школе, Драган Томић.
Светски дан књиге
Светски дан књиге и ауторских права обележава се 23. априла сваке године на основу одлуке донете 1995. године на Генералној конференцији УНЕСКО-а одржаној у Паризу. Ово је симболичан датум који се узима као датум смрти двојице великана светске књижевности који су умрли 1616. године: Мигела де Сервантеса и Вилијема Шекспира. Наша школа је обележила овај дан на посебан начин. Направљена је ретроспектива ранијих приредби у облику видеа који је био постављен на званичном сајту и фејсбук страници наше школе.

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај