“Наш град, наше школе”

Датум: 29. Novembar 2023 12:43 Категорија: Новости

6.10.2023.
Група од двадесеторо ученика из ОШ "Вук С. Караџић" из Левосоја у ОШ "Али Бекташи" из Несалца, учествовали су у неформалним облицима едукације у оквиру пројекта “Наш град, наше школе”. Циљ овог пројекта је унапређење друштвене и културне интеграције ученика кроз игру шах, као и омогућавање хармоничаног развоја интелектуалне, етичке, естетске и социјалне компоненте њихових личности.
Једна од пројектних активности је била и посета Врњачкој Бањи, која има вишедеценијску шаховску традицију, где се одржавају значајна и престижна међународна такмичења из шаха. Поред осталих активности, као што су упознавање са знаменитостима и шаховском традицијом Врњачке Бање, ученици су имали прилику и да играју Street chess на јавном простору.
Најважније искуство током ове посете било је то што су млади добили прилику да се упознају са вршњацима у непосредном контакту са њима, и у срединима где никад раније нису били. Ни недовољно познавање српског и албанског језика није спречило децу да се лепо забаве и друже.



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај