О нама

Основна школа ‘‘Вук С. Караџић’’ налази се на 3 километара јужно од Бујановца, покрај самог пута и пруге Београд – Скопље. Школа је почела са радом још давне 1906 године при парохијском дому у самом центру села, да би се тек 1929 године у селу изградила зграда за основну школу, која је добила назив „Стефан Дечански“. То име је задржала до децембра месеца 1963 године, када је одлуком СО Бујановац, школи дат нови назив „Боро и Рамиз“, јер су у школи припојена физички издвојена одељења из села Несалца, Летовице и Врбана у којима се настава изводила и на албанском језику. То име задржава све до 1988 године када се албанска одељења издвајају па школа добија ново тј. садашње име: „Вук Стефановић Караџић“.
2002 године у селу је изграђена нова модерна школа, а средства су обезбедили Америчка организација CHF, Влада Републике Србије и СО Бујановац. Школа има осам класичних учионица, два кабинета за информатику и комбиновани кабинет за физику и хемију, кухињу са трпезаријом и пратеће просторије за наставно и административно особље. У саставу школе је и део за предшколску децу који је савремено опремљен. Централна школа у Левосоју у свом саставу има два физички издвојена одељења у селу Ослару и Боровцу у којима се настава изводи од првог до четвртог разреда.
Ми смо модерна, савремено конципирана школа која нуди квалитетан програм, негује правичност, атмосферу толеранције и конструктивне комуникације, која је у стању да одговори потребама времена и која прати научно – технолошка достигнућа. Школа у којој се учи како да се учи, ради, штеди, креира, тимски promotional products ствара, демократски општи, савлађују препреке, уважавају националне, верске и социјалне различитости, у којој се развијају одговорност, иницијативност, поштење али и родољубље, развија еколошка свест и подстиче радозналост.
 Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај